Aisea e taaalo ai le au a Dallas Cowboys ma Detroit Lions i taimi uma i le Aso Faafetai?

Mo le umi e mafai ona manatua e le toatele oi tatou, o le Dallas Cowboys ma Detroit Lions sa taaalo i taaloga i le Aso Faafetai.Ae aiseā?

Tatou amata i le Leona.Na latou ta'alo uma i Aso Fa'afetai talu mai le 1934, se'i vagana ai le 1939-44, e ui lava e le'i lelei i latou i le tele o na tausaga.Na taʻalo le Liona i la latou vaitau muamua i Detroit i le 1934 (aʻo leʻi oʻo i lena, o latou o le Portsmouth Spartans).Na latou tauivi i le tausaga muamua i Detroit, ona o le toatele o tagata taaalo iina e fiafia i le peisipolo Detroit Tigers ma e lei o mai i fafo e matamata i le Lions.O lea na iai se manatu o le pule o le Liona o George A. Richards: Aisea e le taalo ai i le Aso Faafetai?

Sa umia foi e Richards le leitio WJR, o se tasi lea o alaleo tele i le atunuu i lena vaitaimi.E tele le malosi o Richards i le lalolagi faasalalau, ma sa ia faatalitonuina le NBC e faaali le taaloga i le atunuu atoa.O le siamupini o le NFL o Chicago Bears na sau i le taulaga, ma na faatau atu e le Liona le malae o le Iunivesite o Detroit e 26,000 nofoa mo le taimi muamua.Sa faaauau pea e Richards le aga masani i le isi lua tausaga na sosoo ai, ma sa faatulagaina pea e le NFL i latou i le Aso Faafetai ina ua toe amata ona latou taaalo i lena aso ina ua uma le Taua Lona Lua a le Lalolagi.Na fa'atau atu e Richards le 'au i le 1940 ma maliu ai i le 1951, ae o le tu masani na ia amataina o lo'o fa'aauau pea i le taimi nei pe a ta'alo le Liona ... Chicago Bears.

O le au Cowboys muamua na taaalo i le Aso Faafetai i le 1966. Na latou o mai i le liki i le 1960 ma, e pei lava ona faigata ona talitonuina i le taimi nei, na tauivi e toso tagata fiafia ona sa latou leaga tele i nai tausaga muamua.O le pule sili o Tex Schramm na matua aioi atu i le NFL e faʻatulaga i latou mo se taʻaloga Faʻafetai i le 1966, ma le manatu e ono faʻateleina ai i latou i Dallas ma le atunuʻu atoa talu ai o le a faʻasalalau le taʻaloga.

Sa aoga.O se faamaumauga a Dallas e 80,259 tiketi na faatau atu a o manumalo le Cowboys i le Cleveland Browns, 26-14.O nisi o au Cowboys e faasino i lena taaloga o le amataga lea o Dallas e avea ma "au a Amerika."E na o le 1975 ma le 1977 na latou misia ai i le Aso Faafetai, ina ua filifilia e le Komesina o le NFL Pete Rozelle le St. Louis Cardinals.

O taaloga ma Cardinals na faamaonia le faiaina i le tulaga, o lea na fesili ai Rozelle i le Cowboys pe toe taaalo i le 1978.

“O se mea valea i St. Louis,” o le tala lea a Schramm i le Chicago Tribune i le 1998. “Na fesili Pete pe matou te toe aumaia.Na ou fai atu pe a tatou maua tumau.O se mea e tatau ona e fausia o se tu masani.Sa ia fai mai, 'O oe e faavavau.'”

Na tamo’e Nate Bain i lalo o le malae ma ua uma le taimi ma sikoa i luga o le layup i le po o le Aso Lua e maua ai e Stephen F. Austin se manumalo mata’ina 85-83 ovataimi ia Duke, ma faai’u ai le manumalo a le Blue Devils e 150 taaloga i le fale faasaga i fili e le o ni konafesi.

O Bain, o se tagata sinia mai Bahamas, na ia faia se faatalanoaga i luga o le faamasinoga ma taofia loimata ina ua taʻua le faigata o le tausaga.O le fale sa nonofo ai lona aiga na faaleagaina e le Afa o Dorian i lenei tausaga.

"E tele mea na leiloa loʻu aiga i lenei tausaga," o le tala lea a Bain.“Ou te le tagi i luga o le TV.”

O le au ofisa i Stephen F. Austin na faʻatulagaina se itulau GoFundMe faʻamaonia e le NCAA mo Bain i tua ia Setema.Na amata ona faasoa atu e tamaiti aoga i Stephen F. Austin lena itulau i luga o faasalalauga faaagafesootai ina ua uma le manumalo, ma i le amataga o le aoauli o le Aso Lulu, na siitia teisi atu i le $69,000, e faigofie lava ona sili atu i le $50,000 sini.I le faʻamasinoina o nisi o faʻamatalaga, o nisi o le au foaʻi o le au Duke.


Taimi meli: Nov-28-2019