GovRel Update: E tatau i le aufaioloa ona fuafua mo le fa'asalalauina ole COVID-19

Ae le'i faalogo se tasi i le tala fou o le coronavirus lea e mafua ai le faama'i lea ua ta'ua nei o le COVID-19, sa i ai se fuafuaga a Terri Johnson.O pisinisi uma lava e tatau, o le tala lea a Johnson, le faatonu o le soifua maloloina ma le saogalemu mo le WS Badcock Corp. i Mulberry, Fla.

"E manino lava, e tatau ona tatou fuafua mo le mea sili ona leaga ma faʻamoemoe mo le mea sili," o le tala lea a Johnson, o se tausisoifua soifua maloloina faʻamaonia sa galue mo le sui o le Fale Meafale o Badcock mo le 30 tausaga.O lenei virus, afai e faʻaauau pea ona sosolo, e ono avea ma se tasi o luʻitau sili na feagai ma ia i lena taimi.

O le faʻamaʻi, lea na afua mai i le itumalo o Hubei i Saina, na faʻagesegese le gaosiga ma felauaiga i lena atunuʻu, faʻalavelaveina ai le sapalai o le lalolagi.I le masina na teʻa nei, na faʻafesoʻotaʻi ai e le mekasini a Fortune le HFA e suʻe le faʻatauga o meaafale i luga o le aʻafiaga.O lana tusiga sa faaulutalaina, "A o salalau le coronavirus, e oo lava i tagata faatau meafale i Amerika ua amata ona lagona le aafiaga."

"O le a matou faʻapuupuu i nisi o oloa - ae a faʻaauau, a maeʻa sina taimi e tatau ona e suʻe oloa i se isi mea," o le tala lea a Jesús Capó.Capó, sui peresitene ma ofisa faʻamatalaga sili mo El Dorado Furniture i Miami, o le peresetene o le HFA.

"E i ai le matou paʻu e feagai ai ma tulaga e leʻi mafaufauina, ae afai e faʻaauau pea ona matou vaʻaia le tuai, atonu e le lava a matou faʻasoa pe tatau foi ona maua i totonu o le atunuʻu," o le tala lea a Jameson Dion ia Fortune.O ia o le sui peresitene o le lalolagi sourcing i le City Furniture i Tamarac, Fla.

O a'afiaga fa'aletonu e mafai fo'i ona fa'aalia i isi auala.E ui ina faʻatapulaʻaina le faʻasalalauina o le siama i totonu o le US i fafo atu o nai vaega, ma o loʻo tumau pea le faʻamataʻu i le faitau aofaʻi o tagata, o loʻo vaʻaia e le au ofisa ma le Centers for Disease Control and Infection se faʻamaʻi lautele atu iinei.

“E ese le ofoofogia o le saoasaoa o le sosolo o le faamaʻi ma le tele o mea na tupu talu ona lipotia muamua e Saina mataupu o se faamaʻi fou i le faaiuga o Tesema,” o le tala lea a Dr. Nancy Messonnier, faatonu o le National Center for Immunization and Respiratory Diseases i le CDC. Feb. 28. Sa talanoa o ia i sui o pisinisi i se telefoni na faatulagaina e le National Retail Federation.

O le fa'amata'u o fa'asalalauga fa'alaua'itele e mafai ona ta'ita'ia ai le fa'aleaogaina o fa'alapotopotoga tetele.Na taʻua e le High Point Market Authority o loʻo mataʻituina atinaʻe ae o loʻo fuafua pea e faʻagaoioia le maketi tautotogo Aperila 25-29.Ae o lena faaiuga e mafai foi ona faia e le kovana o North Carolina, Roy Cooper, o ia lea e i ai le pule e taofia ai mea na tutupu mo mafuaaga o le soifua maloloina lautele.Ua aliali mai o le a maualalo le auai, ona o le faʻatapulaʻaina o femalagaaiga faavaomalo ma popolega i totonu o le US

Ford Porter, sui faatonu o fesoʻotaʻiga mo le Gov. Cooper, na tuʻuina atu se faʻamatalaga Fep. 28: "O le maketi meaafale High Point e tele lona tau tamaoaiga mo le itulagi ma le setete atoa.E leai se fa'amoemoe e fa'aleaogaina.O le a faʻaauau pea ona taulaʻi atu le vaega o le coronavirus a le kovana i le puipuia ma le sauniuni, ma matou te unaʻia tagata Carolinians uma ia faia le mea lava e tasi.

"O le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma Auaunaga Tagata ma Pulega Faʻafuaseʻi o loʻo mataʻituina le coronavirus ma galulue faʻatasi ma North Carolinians e puipuia ma sauniuni mo faʻalavelave faʻafuaseʻi.I le tulaga o soʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le faaiuga e aʻafia ai se mea na tupu i North Carolina o le a faia i le faʻamaopoopoina ma le setete o le soifua maloloina ma le saogalemu lautele ofisa ma taʻitaʻi i le lotoifale.E leai se mafuaaga i le taimi nei e aʻafia ai fuafuaga fuafuaina i le setete, ma North Carolinians e tatau ona faʻaauau pea ona faʻalogo i le DHHS ma faʻalavelave faʻafuaseʻi ofisa mo faʻamatalaga ma taʻiala.

O le faʻaaliga o meaafale a Salone del Mobile i Milan, Italia, na tolopo lana faʻaaliga ia Aperila ia Iuni, ae "matou te leʻi oʻo mai i lenei atunuʻu," o le tala lea a Dr. Lisa Koonin, na faavaeina le Health Preparedness Partners LLC, i le Fepuari 28 CDC. valaau."Ae ou te fai atu ia nofo faʻalogo, aua o le tolopoina o faʻapotopotoga tetele o se ituaiga o vaʻaiga mamao, ma e mafai ona avea ma mea faigaluega e fautuaina e le au ofisa o le soifua maloloina pe a tatou vaʻaia se faʻamaʻi tele."

E le mafai e Badcock's Johnson ona faia se mea e uiga i lena mea, ae e mafai ona ia faia ni laasaga e puipuia ai tagata faigaluega a lana kamupani ma tagata faʻatau.O isi fa'atau oloa e tatau ona mafaufau i faiga fa'apena.

Muamua o le tuʻuina atu o faʻamatalaga lelei.Ua leva ona fesili tagata faʻatau pe mafai ona aʻafia i latou e ala i fesoʻotaʻiga ma oloa na lafo mai Saina, o le tala lea a Johnson.Sa ia saunia se fa’amaumauga mo pule o faleoloa e ta’u mai ai e leai se fa’amaoniga o lenei virusi ua feavea’i mai oloa mai fafo i tagata.O se tulaga maualalo lena, ona o le le lelei o le sao mai o ia siama i luga o luga ole laiga, aemaise lava pe a felauaiga oloa mo se vaitaimi o le tele o aso poʻo vaiaso i le vevela.

Talu ai ona o le tele o auala e feaveaʻi ai e ala i le manava ma le faʻafesoʻotaʻi o le tagata i le tagata, o le faʻamatalaga o loʻo fautuaina ai pule o faleoloa e mulimulitaʻi i auala lava e tasi e puipuia ai latou te faʻaogaina e faʻaitiitia ai le aʻafia i faʻamaʻi pipisi masani poʻo le manava: fufulu lima, ufiufi tale ma mafatua, solo i lalo fata ma isi mea ma auina atu tagata faigaluega i le fale e foliga mama'i.

O le vaega mulimuli e taua tele, o le faamamafa lea a Johnson."E tatau ona mataala le auvaʻa ma iloa mea e suʻe," o lana tala lea.O fa'ailoga e iloagofie: tale, pupuni, pua'a.E tusa ma le 500 tagata faigaluega o loʻo galulue i le ofisa autu o Badcock i Mulberry, ma e manaʻo Johnson e vaʻai ma iloilo soʻo se tagata faigaluega e iai na faʻaʻailoga.O gaioiga e mafai ona aofia ai le auina atu oi latou i le fale pe, pe afai

fa'amaonia, ile matagaluega ole soifua maloloina ile lotoifale mo su'ega.E tatau i tagata faigaluega ona nonofo i le fale pe a le lelei o latou lagona.E tatau ona latou toe foʻi i le fale pe a latou manatu o loʻo lamatia lo latou soifua maloloina i le galuega - ma e le mafai ona faʻasalaina pe a latou faia, o le tala lea a Johnson.

O le feagai ai ma tagata fa'atau o lo'o fa'aalia fa'ailoga ose fa'atonuga faigata.Na fautua mai Dr. Koonin e lafo ni faailoilo e fai atu ai i tagata mama’i e aua ne’i ulufale i totonu o le faleoloa.Ae o faʻamautinoaga e tatau ona alu i itu uma e lua."Ia saunia e tali atu pe a popole tagata faʻatau pe manaʻomia ni faʻamatalaga," o lana tala lea."E tatau ona latou iloa o loʻo e le aofia tagata faigaluega mamaʻi mai lou fale faigaluega ina ia latou lagona le mautinoa e sau i totonu."

E le gata i lea, "O le taimi nei o se taimi lelei e mafaufau ai i isi auala e tuʻuina atu ai oloa ma auaunaga i tagata faʻatau," o le tala lea a Koonin.“Ua tatou ola i se taimi ofoofogia e le o mea uma e tatau ona faia faafesagai.Mafaufau i auala e faʻaitiitia ai fesoʻotaʻiga vavalalata i le va o tagata faigaluega ma tagata faʻatau.

E le o lona uiga o na faiga e manaʻomia i le taimi nei, ae tatau i pisinisi ona iai ni fuafuaga i le auala latou te faʻagaioi ai pe a feagai ma se faʻamaʻi lautele.

"E taua lou mafaufau pe faʻapefea ona mataʻituina ma tali atu i tulaga maualuga o le le auai," o le tala lea a Koonin.“Tatou te le iloa po’o le a le mea o le a soso’o mai, ae o lo’o iai le fa’amoemoe o le to’atele o tagata e mama’i, tusa lava pe o le to’atele o i latou e mama’i mama’i.Ona manaʻomia lea ona matou o ese mai le aufaigaluega, ma e ono aʻafia ai au gaioiga. ”

A faʻaalia e tagata faigaluega faʻailoga e ogatasi ma le COVID-19, "e manaʻomia ona latou nonofo i fafo mai fale faigaluega," o le tala lea a Koonin."Ina ia faia lena mea, e tatau ona e faʻamautinoa o au faiga faʻavae maʻi e fetuutuunai ma ogatasi ma taʻiala mo le soifua maloloina lautele.I le taimi nei, e le o pisinisi uma e iai se faiga faʻavae maʻi mo a latou tagata faigaluega uma, o lea e te mafaufau ai e fausia ni faʻataʻitaʻiga faʻalavelave faʻafuaseʻi maʻi pe a manaʻomia ona e faʻaaogaina.

I Badcock, Johnson ua tuʻufaʻatasia se faʻatonuga o popolega mo tagata faigaluega e faʻavae i luga oa latou galuega poʻo gaioiga.O le pito i luga o i latou e faimalaga faavaomalo.O se malaga i Vietnam na faaleaogaina i nai vaiaso talu ai, o lana tala lea.

Sosoo ai ma aveta'avale ma auala uumi e ui atu i setete i Sautesasae lea e fa'agaioi ai e Badcock le faitau selau o faleoloa.Ona sosoo ai lea ma suetusi, tagata faigaluega lipea ma isi e malaga foi i le tele o faleoloa.O aveta'avale fa'alotoifale e la'ititi la'ititi i luga o le lisi, e ui lava e mafai ona ma'ale'ale a latou galuega i le taimi o se fa'ama'i.O le a mataituina le soifua maloloina o tagata faigaluega nei, ma o loo iai foi fuafuaga e faatino ai a latou galuega pe a mama‘i.O isi fa'alavelave e aofia ai le fa'atinoina o sifi fa'aletonu ma le fa'anofoina o tagata faigaluega soifua maloloina mai le tasi nofoaga i le isi.O sapalai o matapulepule o le a avanoa pe a manaʻomia - puipuia moni N95 respirator masks nai lo le le aoga ufimata o loʻo faʻatau atu e nisi tagata faʻatau, o le tala lea a Johnson.(Ae ui i lea, ua faʻamamafa e le au soifua maloloina e le manaʻomia le tele o tagata e fai ni matapulepule i lenei taimi.)

I le taimi nei, o loʻo faʻaauau pea ona mataʻituina e Johnson mea fou na tutupu ma feutagai ma ofisa o le soifua maloloina i le lotoifale - o le fautuaga tonu lea e ofoina mai e le CDC.

E toafa i le 10 na tali atu i se suʻesuʻega a le NRF na faʻasalalau ia Mati 5 na fai mai o latou sapalai sapalai ua faʻalavelaveina ona o aʻafiaga o le coronavirus.O le isi 26 pasene na fai mai latou te faʻamoemoe e faʻalavelave.

O le to'atele o i latou na tali mai na fa'ailoa mai o lo'o iai a latou faiga fa'avae e fa'atatau i le mafai ona tapunia po'o taimi umi e toesea ai tagata faigaluega.

O fa'afitauli tau sapalai na fa'ailoa mai e sui auai o su'esu'ega e aofia ai le tuai o oloa ma vaega ua mae'a, le lava o tagata faigaluega i falegaosimea, tuai i uta pusa ma sapalai manifinifi o afifi na faia i Saina.

"Ua matou tuʻuina atu faʻaopoopoga i falegaosimea ma tuʻuina atu oka i le amataga e aloese ai mai soʻo se tuai i totonu o la matou pule."

“Su'esu'e fa'amalosi mea fou a le lalolagi mo galuega i Europa, itulagi o le Pasefika fa'apea ma Continental US"

“ Fuafuaga faʻaopoopo faʻatau mo mea matou te le manaʻo e faʻatau atu, ma amata ona mafaufau i filifiliga e tuʻuina atu pe a paʻu le taʻavale."

O le tauvaga a le peresetene o le Democratic ua amata ona faʻamalosia ma maua ai faʻamatalaga.O le sa avea muamua ma Pulenuu Pete Buttigieg ma Sen. Amy Klobuchar na faaiuina a latou tauvaga ma lagolagoina sa avea muamua ma Sui Peresetene Joe Biden i le afiafi o le Super Tuesday.

I le maeʻa ai o lana faʻaaliga leaga i le Super Tuesday, sa faʻamuta foi le pulenuu muamua o Niu Ioka Michael Bloomberg ma lagolagoina Biden.Na sosoo ai ma Sen. Elizabeth Warren, na tuua se taua i le va o Biden ma Sanders.

O popolega lautele ma popolega e uiga i le coronavirus na maua ai le pulega o le Trump ma le Konekeresi a o latou galulue faatasi e pasia se faiga faʻatupe faʻafuaseʻi e foia ai le faʻafitauli o le soifua maloloina.O lo'o galulue sa'o le pulega ma le aufaipisinisi e fa'alauiloa faiga e fa'amalu ai tagata faigaluega ma tagata fa'atau.O lenei mataupu ua mafua ai le le mautonu o le tamaoaiga i se taimi puupuu i totonu o le US ma maua ai le gauai vave a le White House.

Ua filifilia e Peresitene Trump Dr. Nancy Beck, o se pule lagolago i le Ofisa o le Puipuiga o le Siosiomaga, e ta'ita'ifono i le Komisi o le Saogalemu o Oloa Fa'atau.O Beck e iai sona talaaga i le feterale ma o se tagata faigaluega mo le American Chemistry Council.Sa galulue muamua le fale gaosi meafale ma Beck i le faiga o tulafono fa'aoso formaldehyde i le EPA.

O mataupu e fesoʻotaʻi ma meaafale faʻatauvaʻa ua faʻaalia i vaiaso talu ai ma lapataiga o oloa e sau saʻo mai le CPSC e uiga i vaega le tumau e teu ai lavalava.O lo'o tupu lenei mea i le tulaga o ana tulafono fa'aauau.Matou te fa'amoemoe nisi fa'amatalaga e uiga i lena mea i se taimi lata mai.

I le aso 27 o Ianuari, na faailoa ai e le EPA formaldehyde o se tasi o ana vailaʻau e 20 "maualuga-faamuamua" mo le iloiloga o lamatiaga i lalo o le Toxic Substance Control Act.O lenei mea e amataina ai se faiga mo tagata gaosi oloa ma tagata fa'aulufale mai o vaila'au e fa'asoa se vaega o le tau o le su'esu'ega o lamatiaga, lea e $1.35 miliona.O le totogifuapauina e fa'atatau i luga ole la'asaga ta'itasi e fuafua ile lisi o kamupani o le a fa'asalalau e le EPA.O tagata gaosi meaafale ma fa'atau oloa, i nisi tulaga, latou te fa'aulufale mai formaldehyde e fai ma vaega o mea fa'apipi'i fafie.O le lisi muamua mai le EPA e le'i aofia ai so'o se fale gaosi meaafale po'o fa'atau oloa, ae o le fa'aupuga o le tulafono a le EPA e mana'omia ai na kamupani e fa'ailoa e latou lava e ala i le faitotoa o le EPA.O le lisi muamua e aofia ai le 525 kamupani tulaga ese poʻo faʻamaumauga.

O le fa'amoemoe o le EPA o le pu'eina lea o kamupani o lo'o gaosia ma fa'aulufale mai formaldehyde, ae o lo'o su'esu'eina e le EPA ni filifiliga mo le toomaga i na alamanuia atonu na aumai fa'afuase'i i totonu.Ua fa'aopoopoina e le EPA le vaitaimi o fa'amatalaga fa'alaua'itele se'ia o'o i le aso 27 o Aperila.

O le faʻatinoina o le Vaega Muamua o fefaʻatauaʻiga fefaʻatauaʻiga i le va o le US ma Saina ua agaʻi i luma e ui i le tuai ona aʻafia mai le aʻafiaga o le coronavirus i Saina ma le US I le aso 14 o Fepuari, na faʻaititia ai e le pulega o le Trump le 15 pasene o tau i luga o le Lisi 4a faʻaulufale mai Saina i le 7.5. pasene.Ua toe soloia foi e Saina le tele o ana tau tauimasui.

O le faʻalavelave faʻatinoina o le a ono faʻatuai ai Saina e faʻatau oloa ma auaunaga a le US, e aofia ai ma faʻatoʻaga, i le feagai ai ma le faʻamaʻi o le coronavirus.Ua fesoʻotaʻi le Peresetene Trump ma le Peresetene Saina o Xi e faʻaitiitia soʻo se popolega ma tautino e galulue faʻatasi i le siama ma mataupu tau fefaʻatauaʻiga.

Ua tu'uina atu e le Ofisa o le US Trade Representative le fa'ate'aina o tau o lo'o a'afia ai le fale gaosi meafale, e aofia ai nisi o nofoa/sofa ma pusa tipi/su'isu'i mai Saina.O nei tuusaunoaga o loʻo faʻaaogaina ma faʻaaoga mai ia Setema 24, 2018, e oʻo atu ia Aukuso 7, 2020.

Na pasia e le US House le Safer Occupancy Furniture Flammability Act (SOFFA) i le ogatotonu o Tesema.O le itu taua, o le lomiga na pasia na talia ai teuteuga na faia e ala i le iloiloga ma le faamaoniga a le Komiti o Pisinisi a le Senate.O lena ua tuua ai le iloiloga a le Senate e avea ma faʻalavelave mulimuli mo le SOFFA e avea ma tulafono.O loʻo matou galulue faʻatasi ma le aufaigaluega a le Senate e faʻateleina le lagolago lagolago ma faʻatautaia le lagolago mo le faʻaofiina i totonu o se taʻavale tulafono mulimuli ane i le 2020.

O kamupani sui auai o le HFA i Florida sa masani ona taulaʻi i ai "tusi talosaga" mai i latou o loʻo tagi faʻasalalau e faʻapea o latou upega tafaʻilagi e le o ogatasi ma manaʻoga avanoa i lalo o le Tulafono a Amerika e iai Manaoga Faʻapitoa.Ua musu le US Department of Justice e tuʻuina atu le taʻitaʻiga poʻo le faʻatulagaina o tulaga feterale, lea e tuʻu ai le au faʻatau meaafale i se tulaga faigata tele (ma taugata!) - pe faʻamautu le tusi talosaga pe finau le mataupu i le faamasinoga.

O lenei tala masani na taʻitaʻia ai Sen. Marco Rubio, le taʻitaʻifono o le Senate Small Business Committee, ma lana aufaigaluega e talimalo i se laulau taamilo i lenei mataupu i Orlando i le tautoulu talu ai.O le sui o le HFA o Walker Furniture o Gainesville, Fla., na faʻasoa lana tala ma galulue ma isi paaga e tuʻuina atu fofo talafeagai i lenei faʻafitauli faʻatupulaia.

E ala i nei taumafaiga, na faia talu ai nei e le HFA talanoaga ma le Pulega o Pisinisi Laiti e siitia ai le talaaga o lenei mataupu i totonu o le pulega o le Trump.

Talafou fiafia mai Alaska, Arizona, Kalefonia, Florida, Idaho, Maryland, Massachusetts, Niu Ioka, Oregon, Pennsylvania, Tennessee, Washington ma Wyoming.

So'o se fa'atau meaafale o lo'o fa'atau atu i laina o le setete latou te iloa le faigata o le fa'amalieina o fa'atauga-lafoga i totonu o le tele o fa'amasinoga.

Ua lagona e le fono faitulafono a Arizona lo latou tiga.I le masina na teʻa nei, na faʻamaonia ai iugafono e talosagaina ai le Konekeresi ina ia "faʻatulafonoina tulafono a le atunuʻu e faʻafaigofie ai lafoga faʻatau poʻo lafoga tutusa e faʻaitiitia ai le avega o le tausisia o lafoga i luga o tagata faʻatau mamao."

O Kodiak na sauni e avea ma taulaga lata mai i Alaska e manaʻomia ai faleoloa i fafo atu o le setete e aoina ma lafo lafoga faʻatau i faʻatauga na faia e tagata nofomau.E leai se lafoga fa'atau a le setete, ae fa'atagaina malo fa'alotoifale e aoina le lafoga i fa'atauga na faia i totonu o latou fa'amasinoga.O le Alaska Municipal League ua fa'atuina se komisi e fa'atautaia le aoina o lafoga fa'atau.

Na tuuina atu e le loia sili a le setete se "faafouga faʻatulafonoina" i le masina talu ai e uiga i le tausisia o le California Consumer Privacy Act.Ta'iala e aofia ai se fa'amalamalamaga e fa'apea o le fa'amautinoaina pe o fa'amatalaga o se "fa'amatalaga patino" i lalo o le tulafono e fa'alagolago i le tausia e le pisinisi o fa'amatalaga i se faiga e "fa'ailoa, fa'atatau i, fa'amatala, talafeagai le mafai ona feso'ota'i ma, pe mafai ona feso'ota'i talafeagai, tuusao pe le tuusao, faatasi ai ma se tagata faatau po o se aiga.”

Mo se faʻataʻitaʻiga, na tusia e Jackson Lewis Law i le The National Law Review, "Afai e aoina e se pisinisi tuatusi IP o tagata asiasi i lana upega tafaʻilagi ae le fesoʻotaʻi le tuatusi IP i soʻo se tagata faʻatau poʻo se aiga, ma e le mafai ona faʻafesoʻotaʻi le tuatusi IP ma se fa'apitoa tagata fa'atau po'o le aiga, o le tuatusi IP e le o ni fa'amatalaga patino.O tulafono faatonutonu ua tuuina atu e le mafai e pisinisi ona fa'aogaina fa'amatalaga patino mo 'so'o se fa'amoemoega e ese mai i le fa'aalia i le fa'aaliga i le aoina.'O le fa'afouga o le a fa'avaeina ai se fa'ata'ita'iga fa'aletonu - 'se fa'amoemoe e matua'i ese lava nai lo le fa'aaliga i le fa'aaliga i le aoina.'”

O le pili a Sen. Joe Gruters e manaʻomia ai tagata faʻatau i luga o le initaneti e aoina lafoga i luga o faʻatauga i tagata Florida na maua se faitauga lelei i le Komiti o Tupe i le masina na teʻa nei.Ae ona o le umi o le taimi i le Fono Faitulafono o lo o i ai nei, sa faatali pea mo le iloiloga a le Komiti o le Faatatauina o Tupe.O le fua e lagolagoina malosi e sui o le HFA i Florida ma le Florida Retail Federation.O le a fa'atupuina ai se ta'aloga sili atu i le va o fa'atau oloa i luga o le initaneti ma piliki-ma-mortar, e tatau ona fa'atauina a latou tagata fa'atau le lafoga fa'atau a le setete.

O lo'o fa'atali fo'i talosaga e mana'omia ai tagata faigaluega a le malo ma tagata tumaoti e auai i le polokalame E-Verify a le feterale, ina ia fa'amaonia ai e le'o totogia e tagata mai fafo e le'i fa'amaonia.O le pili a le Senate o le a faʻaaogaina i kamupani tumaoti e le itiiti ifo ma le 50 tagata faigaluega, The Associated Press lipoti, ae o le pili a le Maota e tuusaunoa ai tagata faigaluega tumaoti.O pisinisi ma fa'alapotopotoga fa'ato'aga ua fa'aalia atugaluga e uiga i le Senate.

O se pili ua faamaonia e le Maota o le Setete i le faaiuga o Fepuari o le a taofia ai malo i le lotoifale mai le siitia o lafoga o meatotino.Fai mai le au faipule, e manaʻomia lea faiga e maua ai le toomaga i tagata totogi lafoga, ae o loʻo finau malo faʻalotoifale e faʻalavelave ai lo latou mafai ona tuʻuina atu auaunaga.

O le pili a le Senate a le setete o le a tuʻuina atu se lafoga i luga o tupe maua faʻaletausaga e maua mai auaunaga faʻasalalauga numera.O le uluai lafoga faapea lea i le atunuu.O le Maryland Chamber of Commerce e tetee malosi: "O le popolega sili i le Chamber o le mamafa o le tamaoaiga o le SB 2 o le a iu lava ina tauaveina e pisinisi a Maryland ma tagata faʻatau auaunaga faʻasalalauga i totonu o se fesoʻotaʻiga numera - e aofia ai upega tafaʻilagi ma talosaga," o le tala lea i se Fa'aaliga Fa'atino."O se taunuuga o lenei lafoga, o le a tuʻuina atu e le au faʻasalalauga auaunaga le faʻatupulaia o tau ia latou tagata faʻatau.E aofia ai pisinisi a Maryland i le lotoifale o loʻo faʻaogaina luga ole initaneti e oʻo atu ai i tagata fou.E ui lava o faʻamoemoe faʻamoemoe o lenei lafoga o kamupani tetele i le lalolagi, o le a sili ona lagona e Marylanders i tulaga o tau maualuga ma maualalo tupe maua.

O le pili lona lua o popolega, HB 1628, o le a faʻaititia ai le lafoga faʻatau-lafoga a le setete mai le 6 pasene i le 5 pasene ae faʻalauteleina le lafoga i auaunaga - e mafua ai le faʻatupulaia o lafoga atoa e $ 2.6 piliona, e tusa ai ma le Maryland Chamber.O 'au'aunaga e fa'atatau i le lafoga fou e aofia ai le tu'uina atu, fa'apipi'i, totogi tau tupe, lipoti o aitalafu ma so'o se auaunaga fa'apolofesa.

Fai mai le au lagolago, o le auala sili lea e totogi ai aoga a le malo, ae ua tauto le Gov. Larry Hogan, “E le tupu lava a o avea a’u ma kovana”.

O le Tulafono o Fa'ata'ita'iga Su'esu'eina o Fa'amaumauga Solitulafono a Maryland na amata faamamaluina ia Fep. 29. E fa'asa ai kamupani e to'a 15 pe sili atu tagata faigaluega mai le fesiligia e uiga i le tala fa'asolopito o le tagata talosaga i le galuega a'o le'i faia se fa'atalanoaga fa'apitoa.E mafai e le kamupanī ona fesili i le taimi po'o le mae'a o le fa'atalanoaga.

Ole siitaga ole lafoga ole fuafuaga e ono aafia ai le au faatau meaafale.Faatasi ai ma i latou na tuleia e taʻitaʻi i totonu o le Maota o le setete o le siʻitia i luga o penisini ma tiso lafoga ma sili atu le maualalo o lafoga a kamupani i pisinisi ma faʻatauga faʻaletausaga e sili atu i le $1 miliona.O tupe maua fa'aopoopo o le a totogi mo le fa'aleleia atili o felauaiga a le setete.Ole lafoga ole penisini ole a siitia ile 24 sene ile kalone ile 29sene ile talosaga.I le tiso, e oso le lafoga mai le 24 sene i le 33 sene.

O le Gov. Andrew Cuomo o loʻo malaga taamilo i setete o loʻo faʻatagaina ai le faʻaaogaina o mariuana e suʻe le faʻataʻitaʻiga sili mo Niu Ioka.O nofoaga e aofia ai Massachusetts, Ilinoi ma Colorado poʻo Kalefonia.Na ia folafola o le a faʻatulafonoina i lenei tausaga.

O senatoa a le setete o Republican na le toe faia se fono a le fola e teena ai se korama ma taofia se palota i luga o se pili-ma-fefaatauaiga, lipotia KGW8."Na teena e le au Democrats le galulue faatasi ma Republicans ma teena uma teuteuga na tuuina mai," na latou fai mai ai i se faamatalaga."Faʻalogo lelei, Oregon - o se faʻataʻitaʻiga moni lea o faiga faʻapolokiki."

Na taʻua e le Malo Temokalasi Kate Brown le gaioiga "o se taimi faanoanoa mo Oregon," ma matauina o le a taofia ai le pasia o se pili fesoasoani lologa ma isi tulafono.

O le pili o le a manaʻomia ai tagata faʻaleagaina tele e faʻatau mai "carbon credits," lea e ono iʻu ai i le maualuga o tau mo mea aoga.

Legislative Democrats na tuʻuina atu tusi talosaga e faʻamalosia ai Republicans e toe foʻi mai, ae pe o saisaitia le au fai tulafono i tusi talosaga e finauina.

O le tulafono o le soliga o faʻamaumauga na faʻalauiloaina i le tausaga na teʻa nei na fofogaina i le Komiti o Pisinisi a le Maota i le faaiuga o Fepuari.E tetee e le Pennsylvania Retailers 'Association ona o loʻo tuʻuina atu se avega maualuga o tiute i pisinisi faʻatau oloa nai lo faletupe poʻo isi faʻalapotopotoga e faʻatautaia faʻamatalaga o tagata faatau.

O le tuʻufaʻatasia o le setete ma le lotoifale faʻatau-lafoga fua faatatau i Tennessee e 9.53 pasene, maualuga i le atunuu, e tusa ai ma le Tax Foundation.Ae o Louisiana o loʻo i tua tonu i le 9.52 pasene.Arkansas o lona tolu-maualuga i le 9.47 pasene.E fa setete e leai ni lafoga fa'atauga a le setete po'o le lotoifale: Delaware, Montana, New Hampshire ma Oregon.

E leai se lafoga fa'atau a Oregon, ma e o'o mai i le tausaga talu ai e le'i mana'omia e le setete o Uosigitone ana au fa'atau oloa e totogi lafoga fa'atau i tagata o Oregon o lo'o fa'atau i faleoloa i Uosigitone.O lea la, ma fai mai nisi o tagata matau o le suiga o loʻo taofia ai le tele o tagata faʻatau Oregon mai le sopoia o le laina o le setete.

"O Bill Marcus, Pule Sili o le Kelso Longview Chamber of Commerce, na tetee i le suiga o le tulafono i le tausaga talu ai," o lipoti a KATU News.“Sa popole o ia e leaga mo pisinisi i le tuaoi.O na popolega, na ia fai mai ai, ua iloa.

“'Sa ou talanoa i ni nai pisinisi, ma sa latou ta'u mai ia te au e i le va o le 40 ma le 60 pasene le maualalo i la latou pisinisi i Oregon,' o le tala lea a Marcum.O le au faʻatau oloa na sili ona afaina, na ia faʻaopoopo mai ai, faʻatau atu mea tetele tiketi e pei o meafale, mea taʻaloga ma mea teuteu.

Totogi Aiga ma Livi Fa'afoma'i ua aloaia i le setete o Uosigitone.E fa'atatau i falefaigaluega uma, ma e mafai e tagata faigaluega a latou lava ona filifili i totonu. Ina ia agava'a, e tatau ona faigaluega tagata faigaluega pe a ma le 820 itula i le fa o le lima kuata a'o le'i talosaga mo livi totogi.

O lo'o fa'atupeina le polokalame i tupe fa'aalu mai tagata faigaluega ma tagata e ana galuega.Ae ui i lea, o saofaga mai pisinisi e itiiti ifo i le 50 tagata faigaluega e ofo fua.Mo pisinisi tetele, o tagata e ana galuega e nafa ma le tasi vaetolu o totogi e tatau ona totogi - pe mafai foi ona latou filifili e totogi se sea sili atu o se penefiti mo a latou tagata faigaluega.Mo fa'amatalaga, fa'afeso'ota'i le itulau upegatafa'ilagi a le Paid Leave a le setete iinei.

O le tulafono a le National Corporate Tax Recapture Act ua tuʻuina atu mo le 2020. O le fua faʻatatau o le a tuʻuina atu ai le lafoga o tupe maua a Wyoming e 7 pasene i luga o faʻalapotopotoga e silia ma le 100 tagata e umia sea o loʻo galulue i le setete, tusa lava pe faʻavae i se isi setete.

"E ese mai le mea e masani ona fai mai ai, o le lafoga a kamupani o loʻo e vaʻavaʻai i ai e le o se faʻaliliuga faigofie o tupe maua mai le tasi setete i le isi," o le tusi lea a Sven Larson, o se uso sinia i le Wyoming Liberty Group, i se komiti fai tulafono.“O se si’itaga moni lava lea o le avega o lafoga i luga o fa’alapotopotoga.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le kamupani faʻatau fale faʻaleleia Lowe's, e nofo i North Carolina lea o le lafoga o tupe maua a kamupani e 2.5 pasene, o le a vaʻavaʻai i se siʻitaga tele i le tau o galuega i lo tatou setete.


Taimi meli: Mati-30-2020