O loʻo tuʻuina atu e le au fai taʻavale le tusi taʻavale mo le faʻamaʻi o le coronavirus

O loʻo faʻasoa e le pisinisi taʻavale taʻiala auiliili toe foʻi i le galuega ile auala e puipuia ai tagata faigaluega mai le coronavirus aʻo sauni e toe tatalaina ana lava falegaosimea i vaiaso a sau.

Aisea e taua ai: Atonu tatou te le toe faatalofa, ae i se taimi mulimuli ane, o le toatele o i tatou o le a toe foi i a tatou galuega, pe i totonu o se falegaosimea, ofisa po o nofoaga faitele e latalata i isi.O le toe fa'atuina o se si'osi'omaga e lagona ai e tagata faigaluega le to'a ma mafai ona tumau i le soifua maloloina o le a avea ma lu'i faigata mo tagata faigaluega uma.

O le a le mea o loʻo tupu: Tusia lesona mai Saina, lea ua toe amata ai le gaosiga, o loʻo taupulepule e le au fai taʻavale ma a latou faʻatau oloa se taumafaiga faʻamaopoopo e toe tatala falegaosimea i Amerika i Matu, atonu i le amataga o Me.

Tulaga su'esu'ega: O se itulau e 51-itulau “Safe Work Playbook” mai le Lear Corp., o se fai nofoa ma tekonolosi taavale, o se fa'ata'ita'iga lelei lea o mea e mana'omia ona fai e le tele o kamupani.

Auiliiliga: O mea uma e pa'i i ai tagata faigaluega e mafai ona afaina, o lea na fai mai Lear e manaʻomia e kamupani ona faʻamama soo mea e pei o laulau, nofoa ma microwave i potu malolo ma isi nofoaga masani.

I Saina, o se polokalama feaveaʻi e lagolagoina e le malo e siaki ai le soifua maloloina o tagata faigaluega ma le nofoaga, ae o ia auala e le lele i Amerika i Matu, o le tala lea a Jim Tobin, le peresitene o Asia o Magna International, o se tasi o kamupani sili ona tele i le lalolagi, lea e tele lona auai. i Saina ma sa uia lenei fa'ata'ita'iga muamua.

O le ata tele: O puipuiga faʻaopoopo uma e mautinoa e faʻaopoopoina tau ma tipi i le gaosiga o fale gaosi oloa, ae e sili atu nai lo le tele o mea taugata taugata e nofo le aoga, o le tala lea a Kristin Dziczek, sui peresitene o Alamanuia, Leipa & Economics i le Center for Automotive Research .

Le pito i lalo: O le fa'apotopotoina o le vai malulu e ono fa'agata mo le lumana'i.Fa'afeiloa'i ile fou masani ile galuega.

Tekinisia i ofu puipui e faia se tamo'e mago ile Battelle's Critical Care Decontamination System i Niu Ioka.Ata: John Paraskevas/Newsday RM e ala ile Getty Images

O Battelle, o se kamupani suʻesuʻe ma atinaʻe e leai ni tupe i Ohio, o loʻo i ai tagata faigaluega o loʻo galulue e faʻamaʻaina le faitau afe o ufimata mata na faʻaaogaina e tagata faigaluega soifua maloloina i le taimi o le faʻamaʻi o le coronavirus, The New York Times lipoti.

Aisea e taua ai: O loʻo i ai le le lava o mea e puipuia ai le tagata lava ia, e tusa lava pe o loʻo agai i luga kamupani mai fale gaosi oloa ma tekinolosi e gaosia matapulepule.

Na taʻua e le sa avea muamua ma komesina FDA Scott Gottlieb i luga o le CBS News 'Face the Nation" Aso Sa e tatau i le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi ona tautino atu i se "lipoti pe a uma le gaioiga" i le mea na "faia e Saina ma e leʻi taʻuina atu i le lalolagi" e uiga i le coronavirus.

Aisea e taua ai: Gottlieb, o le ua avea ma leo taʻutaʻua i le coronavirus tali i fafo atu o le Trump administration, fai mai e ono mafai e Saina ona taofiofia le siama pe a fai e faʻamaoni le au ofisa e uiga i le tele o le amataga o le faʻamaʻi i Wuhan.

Ole numera o mataupu fou o le coronavirus ua sili atu i le 555,000 i le US, ma sili atu i le 2.8 miliona suʻega na faia i le po o le Aso Sa, e tusa ai ma Johns Hopkins.

O le ata tele: O le numera o tagata maliliu na sili atu nai lo le Aso Toʻonaʻi a Italia.E silia ma le 22,000 tagata Amerika ua maliliu i le siama.O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia - ma faʻalolotoina - le tele o le le tutusa o le atunuʻu.


Taimi meli: Apr-13-2020